VAD ÄR PREBIOTIKA?

BYO LIFESTYLE PREBIOTIKA

Dela denna sida

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Du har säkert hört talas om probiotika men kanske inte prebiotika. Så vad är prebiotika och vad är det bra för?

Prebiotika är i själva verket stärkelsehaltiga växtfibrer som inte bryts ned av kroppen och kallas därför ofta för resistent stärkelse. Anledningen till att prebiotika är bra för din tarm är att den uppmuntrar tillväxten av de ”goda” bakterierna i tarmfloran, till exempel bifidobakterier och laktobaciller.

Vad är bifidobakterier och laktobaciller?

 Bifidobakterier är naturliga mjölksyrakulturer som finns i tjocktarmen. De utgör en stor del av de ”goda” tarmbakterierna. De bidrar till normal matspjälkning och stärker ditt immunförsvar. Bifidobakterier och laktobaciller är de första goda bakterierna som bebygger tarmen hos ett spädbarn. Namnet kommer från dess form, ”Bifidus” som betyder delad eller gaffelformad på latin.

Vad gör prebiotika?

Genom att de vänliga bakterierna i tarmen bryter ner prebiotikan till korta fettsyror som acetat, propinat och butyrat bidrar det till att upprätthålla ett fördelaktigt pH i tarmen. Detta leder till optimal matsmältning och ämnesomsättning. Den här processen hjälper även till att reglera blodsockret, öka mättnad, och motverka tillväxten av ”ovänliga” bakterier i tarmen.

Våra ingredienser

STAY BALANCED innehåller Fruktooligosackarider (FOS) som är ett prebiotiskt kostfiber. FOS hittas även i bröstmjölk vilket försäkrar en god tillväxt av spädbarnets bifidobakterier.

FOS har visat sig gynna tillväxten av ett brett spektrum av probiotiska kulturer och har en positiv effekt och förbättrar behandlingar med probiotika. Det fungerar därför bra om du vill kombinera STAY BALANCED med en probiotika.

STAY BALANCED prebiotisk dryck

STAY BALANCED är inte bara framtagen för dig med magproblem, utan är en produkt för alla som vill stötta sina ”vänliga” bakterier, upprätthålla ett fördelaktigt pH i tarmen samt att reglera blodsockret. Vi har även valt att tillsätta kalcium som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.

Eftersom prebiotika, till skillnad från probiotika inte är känslig för värme, kan du välja om du vill dricka STAY BALANCED varm eller kall.

Mer att upptäcka!

BYO LIFESTYLE PREBIOTIKA
Nyheter

VAD ÄR PREBIOTIKA?

Du har säkert hört talas om probiotika men kanske inte prebiotika. Så vad är prebiotika och vad är det bra för? Prebiotika är i själva

Varukorg